Elektrizující samotář

Obrázek uživatele Blueberry Lady
Fandom: 
Drabble: 

Měl všechny důkazy na své straně. Záznamy. Výsledky experimentů. Svědectví kolegů. Nekonečný zástup papírů se svým trochu neúhledným písmem, ovšem pečlivě odatované. Přesto se musel dívat, jak někdo jiný, ten nechutný zloděj, přebírá Nobelovu cenu za jeden z jeho stěžejních objevů. A co hůř, celá věděcká i laická veřejnost byla na straně toho lháře? Proč? Za ty úsměvy, které rozdával fotografům? Kvůli těm penězům, kterými mohl prosazovat svoje názory o tolik snáz? Jistě, co byl oproti němu zadlužený emigrant ze Smiljanu, kterého všichni považovali za blázna. Copak spravedlnost bude až tak slepá? Proč není alespoň jediný člověk na jeho straně?

Závěrečná poznámka: 

Nicola Tesla je krom jiného objevitelem radia, nicméně Nobelovu cenu za tento objev získal G. Marconi. Tesla s ním vedl dlouhá léta soudní spor, v jeho prospěch však rozhodl až několik let po Teslově smrti.

Komentáře

Obrázek uživatele strigga

To jsem vůbec netušila, díky za poučení :) škoda že se toho uznání nedožil, chudák.

Obrázek uživatele Blueberry Lady

On se vůbec tak nějak uznání v mnoha směrech nedočkal.

Obrázek uživatele Nathanel

Famózní název. Jinak velmi pěkně napsaná vzpomínka na člověka mnoha talentů.

Obrázek uživatele Blueberry Lady

Škoda toho šílenství na konci života.

Obrázek uživatele Faob

Jsi jak Vergilius v Dantově pekle, provázíš podivuhodnými krajinami a krásným jazykem seznamuješ s jednotlivými kopci, rybníky, horami i propastmi!

Obrázek uživatele Blueberry Lady

No to je přirovnání, to se budu červenat. :-)

-A A +A