Několik posledních slov, než to začne

Obrázek uživatele sos

Milí účastníci DMD 2015, již za několik hodin Tým Bleskobrku vystaví na těchto stránkách první téma a zase nám to začne. Než k tomu dojde, věnujte prosím pozornost tomuto článku, který vás upozorní na některé novinky a připomene pár drobností, na které jsme možná přes rok zapomněli.

Novinky jsou dvě:

1) Týmem Bleskobrku byla aktualizována Pravidla pro počítání slov v drabble. Jsou nyní přehlednější, logičtější a obsahují i případy výjimečné či nezvyklé. Pozorně si je prosím pročtěte; fakticky došlo jen k několika drobným změnám, ale zvláště těm z vás, co rádi experimentují s formátem drabble, se mohou hodit.

2) Bylo zavedeno pravidlo, že vkládáte-li nesoutěžní drabble (to znamená druhé a další drabble od téhož autora v témže tématu), jste na to v úvodní poznámce povinni upozornit. Ušetříte tak Týmu Bleskobrku práci s počítáním slov - a každá úspora času se počítá! V úvodní poznámce jste také povinni upozornit na skutečnost, že vaše drabble je vzhledem k míře násilí nebo erotické popisnosti přístupné až od 15 nebo 18 let (FAQ 16).

A nyní ta připomenutí a doporučení:

* Patříte-li ke zcela novým účastníkům, doporučujeme vám přečíst si před začátkem DMD komplet Pravidla a FAQ. Víme, že je to hodně textu, ale bude se vám to hodit.

* Jste-li mazáky, doporučujeme vám přečíst si FAQ 10 (Jak zadávat fandom), 14 a 15 (Jak se počítají slova v drabble) a 22 (Co mám dělat, když jsem v tabulce neobjevil bod za drabble), protože zde je obvyklý prostor potenciálních nedorozumění.

* Jestliže něčemu nerozumíte, něco se vám nelíbí, něco nefunguje, máte skvělý nápad nebo si chcete jen tak popovídat, využijte sosáckou Diskuzi. Stížnosti nebo dotazy v komentářích drabblů mohou lehce ujít pozornosti.

*Máme sosácký Facebook, který si můžete prohlédnout, i když nejste na FB zaregistrovaní. Bude-li nějaký problém se stránkami (například samou radostí spadnou), najdete první zprávy tam.

* Upozorňujeme, že Tým Bleskobrku a Sosačky mají odlišné mailové adresy (viz FAQ 26 a 27). Dotazy a vysvětlení týkající se počtu slov v drabble či přítomnosti tématu v drabble směřujte na bleskobrčí mail drabble.sos@gmail.com.
Dotazy na funkčnost stránek, upozornění na to, že něco technicky nefunguje nebo na hrubé porušení pravidel směřujte na sosácký mail sos.hp.ff@gmail.com.

A závěrem? Jsme hrozně rády, že do toho s námi po roce zase jdete. Přejeme vám tuny inspirace, radost z tvořivosti vlastní i cizí, udržitelný spánkový deficit a kachniček, až se vám do vany nevejdou!

Vaše Sosačky

Komentáře

Obrázek uživatele Dangerous

Wow, za formulaci bodu 16 ve FAQ dávám pomyslnou kachnu, udělaly jste mi radost. :)

Obrázek uživatele Danae SOS

Ó děkujeme! Ale tahle formulace je tam vlastně už od loňska (když nepočítám zmínku o nepovinném drabblu), přece jen už jsme se za ta léta poučili :)
-A A +A