Setkání

Fandom: 
Drabble: 

Opatrně položil nohu na zem. Pak druhou. Otočil se.
"Discovery, hlásím, že jsem právě vstoupil na povrch."

Rozhlédl se skrz průzor v helmě. Krajina vypadala neskutečně, ale po letech na lodi si připadal skoro jako doma. Obloha! Najednou jako by ho upoutal pohyb. Vzduch se začal třpytit.

*

Tento objekt, který sestoupil z oblohy, byl jiný než ostatní, větší. Zuřivě o tom diskutovali, zatímco proplouvali okolním vzduchem. Na místo spěchaly bytosti z celé planety, byly jich tu miliardy.

Najednou se od objektu oddělilo něco menšího, pozorovali neobvyklé elektromagnetické vlny. Pak si to někdo uvědomil. Bylo to živé. Vypukla bouře vzrušených hlasů.

Komentáře

Obrázek uživatele Carmen

Teeeda, takhle napínat jak kšandy, a pak to utnout, zákeřný autore :))

To já ne, to ta pravidla o sto slovech.

Obrázek uživatele Zayl

„Úžasné!“ shodovali se všichni. Nikdy neviděli nic tak pozoruhodného. Obklopili astrounata, mačkali se na sebe, jak se ho chtěli dotknout. Jeho vyděšený křik vůbec neslyšeli. Ostatně by je nepřekvapil, netušili, jak se dorozumívá. Když se jej dost nabažili, pokusil se odvážnější z nich navázat mentální spojení.
Astrounatovi se pod náporem obrazů zatočila hlava. Cítil, jak mu vzpomínky víří a tepají, přelévají se do okolí. Uklidnil se. Z bytostí, které kolem sebe náhle rozpoznával, vyzařovala přátelská zvědavost. Pokusil se soustředit a doufal, že jeho myšlenky uslyší. Vzápětí ho zalila bouře souhlasných emocí.
Kdyby ho Země slyšela, řekli by mu „Jsi pašák.“

Obrázek uživatele Esti Vera

Prostředí vesmíru je úžasné a tohle drabble je do něj tak krásně zasazené! Asi bych si měla přečíst Zeměplochu, abych od tebe mohla číst víc stoslůvek, mám pocit, že o spoustu přicházím :)

-A A +A