Pod haldou

Obrázek uživatele KattyV

Mám rozepsaný delší příběh a rozhodla jsem se, že letošní DMD bude vhodnou příležitostí vytvořit si k němu záchytné body.
O čem bude?
Příběh se odehrává v roce 1955 v Ostravě Kunčicích. Měnová reforma je ještě pořád nezhojená rána, ale jsou tací, kteří vzhlížejí k zářným zítřkům.
Novou huť nazvanou po vůdci lidu Klementu Gottwaldovi sotva dostavěli, do Ostravy se díky ní stáhly tisíce lidí kdoví odkud. Po setmění není radno vycházet. Potulovat se kolem hospod už teprve ne.
Partě dětí, které vyrůstají ve stínu ostravské haldy, jsou dospělácké problémy šumafuk. Daleko více je zajímají začínající prázdniny a dobrodružství, která si chtějí užít. Během jednoho z nich však narazí na problém přímo kolosální, takový, který se bude týkat úplně všech - těch malých i těch dospělých.
Jen drobné upozornění, příběh bude zcela realistický, nečekejte žádný fantasy prvek.

Pokračujte rovnou na první dílek příběhu zde

Fandom: 

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

To zni hodne zajimave!

Obrázek uživatele KattyV

A to ještě nevíš, že v tom domě, kde bude bydlet hlavní hrdinka Andula, vyrostla moje maminka. Andula není jako moje maminka, ale prostředí je realistické, protože já tam v sedmdesátých letech jezdívala k babičce a ono se tam toho zas tak moc nezměnilo.

Obrázek uživatele Aries

Těším se

Obrázek uživatele mila_jj

Tak na to se moc těším.

Obrázek uživatele Arenga

Já taky

Obrázek uživatele Tora

Já taky :)

Obrázek uživatele strigga

Jé, na tohle se těším. Zrovna nedávno jsem náhodou v příručce ÚJČ narazila na to, že Nový Huti KG se říkalo taky Donbas.. to bude zajímavý čtení!

Obrázek uživatele KattyV

Jojo, taky jsem to četla. Umím si představit, že to tam v době stavby vypadalo trochu jako na divokém západě v době zlaté horečky. A do toho padesátá léta.

Obrázek uživatele Rya

Vypadá to na velmi zajímavý námět, těším se.

Obrázek uživatele KattyV

Musím říct, že mě to nesmírně baví, ale je to náročné. Najít pamětníky začíná být náročné.

Obrázek uživatele Regi

Jako dlouholetá ostravačka se na tenhle příběh těším opravdu hodně.

-A A +A