Mágův pohled

Obrázek uživatele Jackie Decker
Úvodní poznámka: 

Takže tu máme další dějový skok. Pokud se odpoledne stalo něco důležitého, vrátím se k tomu později. Momentálně se podíváme na problém Lucretiovýma očima.

Drabble: 

Bylo po večeři. Mág Lucretias stál u okna. První den končil. Vyhlídka na ně mu však připadala chmurná.
Celé odpoledne strávili kralevici více méně každý zvlášť. Celková atmosféra v Egnatianě paláci připomínala tuhé zimy jeho domoviny.
Lucretias je pozoroval. Musel si držet přehled.
Ovšem zatím se nezdálo, že by se chystaly zásnuby. Po tom co viděl a slyšel na obědě by je nejraději všechny profackoval: „HALÓ! Na vašich bedrech leží osudy vašich království a poddaných! Tak kdo se s kým zasnoubí? Kdo chce být králem a královnou? Nehlaste se všichni!“ Jeho myšlenky ironií jen přetékaly. A Centaurius projistotu stále mlčel…

Závěrečná poznámka: 

Co nebylo řečeno v drabblech:
Na obědě se Lucretias pokoušel vyzvedět, jak se na věc následníci dívají. Došlo k menší slovní potyčce mezi Caesoniem a Quintillem. Epria byla oběd napučená, jako po samotném oznámení.

Po obědě si Flrianus odchytil Lucretia, vybídl ho, aby dal následníkům více času a pozval ho navečer do lázní. Lucretias nepřijal, ale ani neodmítl. Florianovi to stačilo, aby byl přesvědčený že pro mága má poslat, až bude lázeň připravena.

Dominius měl v salonku během odpoledne nechtěnou návštěvu, kdy tam Epria hledala svého bratra. Moc toho nenamluvili a z jejího roozhovoru s Quintillem vzápětí také slyšel jen málo.

Takže teď je večer ještě před tím, než Lucretia dojdou vyzvednout, aby zamířil za mágem do lázní...

-A A +A