Přírodní výběr

Úvodní poznámka: 

Chtěla jsem zase vytvořit květinový výběr, ale to by šlo obtížně, takže je to prostě výběr zaměřený na přírodu v jakékoli podobě. Na to se ale našlo kvalitních stoslovek až moc, tak se to ustálilo na počtu 2x7.

Drabble: 

Moc mě potěšilo, že Profesorovo vyprávění o profesorovi von Drak se letos zaměřilo na přednášky o sbírkách. Vybrat jednu bylo dost těžké, nakonec je to Sbírky profesora von Draka 45, protože tam profesor mluví s okouzlující ironií a představuje zajímavou květinku.

Další "přírodní" cyklus, ze kterého je těžké vybírat - Novinky ze světa sportu od Eliade. Tak třeba tahle o reklamním plejtvákovi: Dnes už všichni sledi na reklamu hledí.

Povedený přírodní střípek se najde také v Záchranné stanici záporných postav: Terapie číslo jedna v Záchranné stanici záporných postav, autorkou je strigga.

Také v Čespírově letošním cyklu se objevila přírodní stoslovka - neuvěřitelné propojení nejstrašnější Mistrovy hry s mírumilovnými příběhy pro děti: Válečník toužící po míru. (A bídný Pučmeloud se potom dokonce objevil i v Záchranné stanici záporných postav!)

Jinou báječně potemnělou verzi známého večerníčku napsal L.P.Hans: Mládež na tahu

Skvělá připomínka jiné televizní pohádky, resp. písničky z ní: Složitý tvůrčí proces od Tenny

A teď něco naučného - velmi zajímavá stoslovka od Tory o zvláštním a rozhodně potřebném zaměstnání brtníka: Co se v zimě naučíš, na jaře jako když najdeš

A konečně taky něco poetického: líbezně vzpomínková Louka od may fowl.

Přírodní romantika však očividně není pro každého, o čemž svědčí rozverná, velice povedená básnička Tábornické trampoty od žirafice.

Romantický a poněkud znepokojivý narnijský střípek s tančícími bakchantkami od Lee: Stržena tancem

Zatímco Lejdynka představila tanec v děsivé orwellovské realitě, která tady nabývá groteskních podob. Můžeme se ptát: Jak dlouho vydrží ten klam?

Jiný prasečí tanec: Odysseovi námořníci a Kirké, Trochu nedomyšlený plán od Daina (a pěkné bylo také ztvárnění téhož tématu od Remi).

A vynalézavě s tématem prasátek pracuje myday ve vtipné stoslovce Prasata v žitě

Na závěr ještě trochu podmanivé divoké přírody. Wandrika napsala letos celý pozoruhodný cyklus o kaktusech, vedle toho ale také střípek o tom, jak les Mytág zatočil s investory: Investícia snov

Závěrečná poznámka: 

Možná bude ještě jeden výběr.

Komentáře

Obrázek uživatele wandrika

Ďakujem Esclarte, teší ma to o to viac, že Les mytág bol pre mňa trochu východiskom z núdze. Pôvodne som totiž chcela napísať nejakú parodickú fanfiction, možno podobného štýlu ako si písala Ty, ale zistila som, že mi to nejde :D

FF bez párování mě opravdu potěšila.

Obrázek uživatele Tora

díky za všechny brtníky!

Obětavě a užitečně pracují, chvála jim patří.

Obrázek uživatele Lejdynka

Děkuji za umístění <3

Rádo se stalo!

-A A +A